حتماً شما هم واژه گوریلا گلس را تا کنون شنیدهاید. این عبارت نام تکنولوژی محافظ صفحه نمایش است که باعث میشود پنلهای موجود در هر دستگاه در برابر خش و آلودگیها مقاومت داشته باشد. اگرچه امکان دارد که شما هم اسم آن را بیشتر به خاطر استفاده در گوشیها و تبلتها شنیده باشید ولی باید بدانید گوریلا گلس در سایر دستگاههای دیجیتالی نیز استفاده میشود. حالا با سافت گذر همراه باشید تا با این پوشش محافظ و نسخههای مختلف آن بیشتر آشنا شوید.
گوریلا گلس چیست؟
گوریلا گلس که توسط کمپانی Corning تولید میشود، ترکیبی است از آلومینیوم، سیلیکون و اکسیژن که به آلکالی آلومینوسیلیکات شهرت دارد. این پوشش ابتدا در سال 2005 ساخته شد تا ضمن سبکی و ضخامت 0.4 میلیمتری، بتواند از دستگاههای مختلف در برابر خط و خش محافظت کند.
البته گوریلا گلس اولین محصول Corning به عنوان پوششی محافظ نبود چرا که قبلاً برای هواپیماها، لوازم خانگی و . . . چنین چیزی تولید کرده بود اما موفقیت این کمپانی به خاطر تولید گوریلا گلس گوشیها در سال 2010 آغاز شد.
علیرغم اینکه این پوشش شکننده نیست ولی Corning همواره اعلام کرده که گوریلا گلس نباید باعث شود افراد از گوشیهای خود محافظت نکنند. البته در این بین، نسخه گوریلا گلس هم اهمیت دارد ولی باید اینگونه برداشت کنیم که پوشش محافظ تولید شده توسط Corning از نمایشگرها در برابر آسیبهای جدی و عمیق نگهداری میکند.
تفاوت نسخههای مختلف گوریلا گلس با یکدیگر
گوریلا گلس 1
اولین نسخه گوریلا گلس بین سالهای 2005 تا 2006 تولید شد ولی برای نخستین بار در آیفون سال 2007 مورد استفاده قرار گرفت. این پوشش 1.5 میلیمتر ضخامت داشت که باعث میشد اثر انگشت و آلودگیها کمتر روی نمایشگر بنشینند. با همه اینها، آیفون تنها گوشی نبود که به گوریلا گلس مجهز شد زیرا در ادامه 250 دستگاه دیگر نیز از این پوشش بهرهمند شدند.
گوریلا گلس 2
در نمایشگاه CES سال 2012، نسخه دوم گوریلا گلس معرفی شد که نسبت به ورژن قبلی خود 20 درصد نازکتر شده و بر اساس آزمایشهایی که روی آن صورت گرفته بود، میتوانست تا 50 کیلوگرم وزن را بدون اینکه بشکند تحمل کند. در همان سال، 600 میلیون گوشی از گوریلا گلس استفاده کردند که به خاطر نازکی آن، تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند توانستند محصولاتشان را سبکتر کنند. نکسوس 4 و گلکسی اس 3 از جمله دستگاههایی بودند که به گوریلا گلس 2 مجهز شدند.
گوریلا گلس 3
بر خلاف دو نسل قبل، گوریلا گلس 3 بیشتر تمرکز خود را روی افزایش مقاومت قرار داده بود. بر اساس ادعای Corning، این نسل جدید به خاطر بهرهمندی از فناوری Native Damage Resistance (NDM) میتوانست از صفحه نمایش گوشیها در برابر 35 درصد خشها محافظت نماید. این پوشش که تقریباً سه لایه داشت، بعدها در گوشیهای موتورولا موتو جی، موتورولا موتو ایکس و گلکسی اس 4 به کار رفت.
گوریلا گلس 4
در سال 2014، شرکت Corning تصمیم گرفت هدف خود را از تولید گوریلا گلس 4 تغییر دهد. در نظرسنجیهای این کمپانی، 70 درصد دارندگان گوشیهای هوشمند عنوان کرده بودند که نمایشگرها به خاطر افتادن اشیا آسیب دیدهاند. در واقع، گوریلا گلس 4 نسبت به گوریلا گلس 3 حدوداً دو برابر بهتر شده بود. گلکسی نوت 5 و ایسر ذنفون 2 لیزر دو دستگاه مشهوری بودند که از گوریلا گلس 4 استفاده میکردند.
گوریلا گلس 5
برای اینکه نسل بعد گوریلا گلس در برابر سقوط اشیا مقاومت بیشتری داشته باشد، لایه محافظ آن 4 برابر بیشتر شد. بر اساس آزمایشهای انجام شده، گوریلا گلس 5 توانسته بود در برابر اشیا سقوط کرده از فاصله 1.6 متری جان سالم به در ببرد. در ادامه، Corning مدعی شد که این فناوری میتواند در برابر سقوط 80 درصد اشیا از فاصله 1 متری مقاومت داشته باشد.
گوریلا گلس 6
ششمین نسل گوریلا گلس در سال 2018 معرفی شد. این پوشش حالا میتواند در برابر پرتاب مداوم 15 شیء از فاصله 1 متری مقاومت از خود نشان دهد. گوریلا گلس 6 هنوز در گوشیهای پرچمدار نظیر گلکسی اس 10 مورد استفاده قرار میگیرد.
آیا گوشی شما هم گوریلا گلس دارد؟
در گذشته و با توجه به بازاری که گوشیها در آن فروخته میشدند، پوشش محافظ نیز فرق میکرد. برای مثال، سونی محصولی مشابه به
گوریلا گلس تولید نمود و آن را Dragontail نامید تا بیشتر چینیها از آن استفاده کنند.
در سایت رسمی گوریلا گلس قسمتی وجود دارد که میتوانید با توجه به تولیدکننده گوشی خود بررسی نمایید که آیا دستگاه شما هم مجهز به این پوشش است یا خیر. قبلاً شرکتها حاضر میشدند برای کاهش هزینهها از گوریلا گلس استفاده نکنند ولی امروزه این اتفاق کمتر رخ میدهد.
گزارش ویژه؛ تاریخچه استفاده از محافظهای صفحهنمایش
منبع: androidpit.com